V.I.P. Baits
Image default
Games

Veilig op autovakantie: zo doe je het!

De een maakt graag een verre reis met het vliegtuig, de ander gaat liever mee op een cruise en weer een ander kiest voor een reis met de trein. Toch kiest een van de grootste groepen reizigers in Nederland nog altijd voor een autovakantie. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw autovakantie veilig er voorspoedig verloopt? Wij geven je een aantal tips.

 

In tegenstelling tot het reizen met veel ander vervoersmiddelen ben je tijdens het reizen met je auto zelf ervoor verantwoordelijk om je op een veilige manier van A naar B te verplaatsen. Daarnaast ben je als bestuurder ook nog eens verantwoordelijk voor jouw voertuig. Voor zowel jou als bestuurder, als voor jouw voertuig zijn er een aantal zaken die je kunt controleren en kunt handhaven om jouw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen

 

De bestuurder – digitale tachograaf

Als bestuurder is het belangrijk dat je altijd alert bent op wat erin en om te auto gebeurt. Zorg er daarom voor dat je genoeg rust neemt en waar nodig afwisselt met een andere bestuurder. Het is niet voor niets zo dat veel professionele bestuurders, zoals vrachtwagenchauffeurs, een digitale tachograaf gebruiken om hun reistijden in de gaten te houden. Probeer dus zeker om de twee uur te stoppen en een pauze te nemen om uit te rusten. Zorg daarbij goed voor je lichaam en nuttig nooit voedsel of drank die een negatieve invloed kunnen hebben op je zintuigen en reactievermogen. 

 

De auto

Een van de laatste dingen die je wilt wanneer je op vakantie gaat is het eindigen langs de snelweg met een defecte auto. Controleer daarom altijd goed of je auto in orde is. Klopt de bandenspanning? Werkt alle verlichting naar behoren? Doen de ruitenwissers nog wat ze moeten doen? Heb ik de juiste banden onder de auto liggen voor de weersomstandigheden in mijn vakantieland?

 

Door je altijd bewust te zijn van de gevaren op de weg en je goed voor te bereiden op de reis maak jij van jouw autovakantie een succes!

https://www.verizonconnect.com/nl/oplossing/digitale-tachograaf/