V.I.P. Baits
Image default
Games

Straattaal op de werkvloer

Het is uiteraard zeer irritant, als men werknemers heeft die aan de jongere kant zijn dan is de kans groter dat deze werknemers dan ook gebruik zullen maken van straattaal. Hoewel straattaal zeer onbeleefd is zal het vaker voorkomen dat deze jonge werknemers van u dit af en toe zullen zeggen tegen elkaar. De kans dat straattaal uiteraard naar u wordt overgedragen is uiteraard een stuk kleiner. Jongeren zijn namelijk over het algemeen wel bekend met het fenomeen dat oudere mensen niet heel veel verstand hebben van straattaal. Als u daarom dus een wat oudere werkgever bent, is de kans een stuk kleiner dat u zelf straattaal zult ervaren.

Mocht u er toch mee te maken krijgen

Mocht het dan toch zo zijn dat u helaas te maken moet krijgen met straattaal gebruik van uw werknemers dan is het belangrijk dat u op een aantal soorten tips let. Als u niet gediend bent van straattaal op de werkvloer dan is het zeker ook geen slecht idee om dat ook gewoon te melden aan uw werknemers, het aanspreken op hun gedrag kan wellicht zorgen voor verandering. Mocht u daarentegen een aantal straattaal woorden willen weten dan zullen wij een paar beschrijven waardoor u dan ook de betekenis ervan zal weten. Eén van de meest voorkomende woorden In het straattaal vocabulaire is dan ook het woord doeku, dit woord is in andere benaming voor geld. Mocht u dus één van uw werknemers zien die gebruik maakt van dit woord, dan is de kans uiteraard zeer groot dat zij het hebben over geld.

Het zelf aanleren van straattaal

Persoonlijk gezien vinden wij dit een afrader, maar als u er natuurlijk interesse in heeft dan kunt u ervoor kiezen om zelf ook straattaal aan te leren. Met het gebruik van straattaal is de kans die een heel stuk groter dat u wellicht een stuk populairder wordt bij uw werknemers( mochten die er gebruik van maken) daarentegen zou het wel kunnen betekenen dat sommige werknemers daarentegen juist weer lichtelijk respect voor u kunnen verliezen. Dit is daarom ook de reden waarom wij het zelf afraden om dit te gebruiken.

https://restoranto.com/nl/11-x-straattaal-woorden-om-je-werknemers-bij-te-kunnen-houden/