V.I.P. Baits
Image default
Games

Flexibele kantoorinrichting

Net zoals alles is ook kantoorinrichting aan trends onderhevig. Waar werknemers vroeger meestal de hele dag op hun vaste plek zaten te werken, kiezen veel bedrijven tegenwoordig voor een flexibele kantoorinrichting. En terecht! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een dynamische werkplek zorgt voor productievere en meer ontspannen werknemers. Daarnaast geeft een flexibele kantoorinrichting je de mogelijkheid om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf en te voldoen aan de actuele behoeftes van het personeel.

Flexibel werken: het nieuwe normaal

Eén van de redenen waarom steeds meer bedrijven kiezen voor flexibele werkplekken, is het feit dat remote en thuiswerken sinds de corona crisis echt ingeburgerd geraakt is. Nog steeds kiezen veel mensen ervoor om geheel of gedeeltelijk van huis uit te werken, wat natuurlijk invloed heeft op de inrichting van de werkplek. Veel vergaderingen vinden tegenwoordig bijvoorbeeld telefonisch of via Skype of Zoom plaats waardoor er meer behoefte is aan stilteruimtes. Ook hebben bedrijven vaak te maken met een wisselend aantal mensen op de werkvloer. Door te werken met dynamische werkplekken kun je hier altijd op inspelen en krijgen werknemers de mogelijkheid om te werken in een ruimte en op een manier die voor hen het prettigst is.

Hoe creëer je dynamische werkplekken?

Hoe je een werkplek inricht, is natuurlijk helemaal afhankelijk van het bedrijf al zijn er wel een paar zaken die onmisbaar zijn in een flexibele kantoorinrichting. Het creëren van stille ruimtes is sowieso heel belangrijk. Wordt er bij jou op kantoor bijvoorbeeld veel gebeld of online vergaderd? Dan is het zeer belangrijk dat mensen geen last hebben van rumoer op de achtergrond en zich kunnen afzonderen. Ook is het voor mensen die het lastig vinden om zich te concentreren, zeer prettig om een plek te hebben om zich terug te trekken.
Om je werknemers betrokken, gemotiveerd en tevreden te houden, is ontspanning noodzakelijk. Het is dus ook erg belangrijk om bij de inrichting van een kantoorruimte rekening te houden met het sociale aspect. Een plek waar het personeel samen kan komen even lekker te relaxen, een spelletje te spelen of gezellig samen te lunchen is onmisbaar voor een goede werksfeer en onderlinge band!
Daarnaast is ook een meeting box een essentieel onderdeel op een flexibel ingericht kantoor. Deze box geeft je de mogelijkheid om in alle rust en privacy te vergaderen en klanten te ontvangen.
Voor de rest hangt de inrichting van de werkplek af van dingen als het aantal werknemers en welke taak zij verrichten. Het is dus altijd slim om voordat je begint met het (her)inrichten van je kantoor, de belangrijkste zaken op een rijtje te zetten.

Must-haves voor een flexibele kantoorinrichting

Bij flexibel werken is het van belang dat elke werkplek aangepast kan worden aan ieders lichaam en behoeftes. Ergonomische, verstelbare bureaustoelen zijn dus een must! Daarnaast raden we aan om voor zit-sta bureaus te kiezen. Deze zijn net als de genoemde bureaustoelen volledig verstelbaar en geven werknemers de kans om te werken zoals zij het het prettigst vinden. Er is bewezen dat staand werken een stuk beter is dan dit zittend te doen dus op deze manier draag je gelijk een steentje bij aan de gezondheid van je personeel!
Als je voor een flexibele kantoorinrichting kiest, kun je niet heen om roomdividers. Hiermee vorm je verschillende zones. Het grote voordeel van roomdividers is dat je ze telkens naar believen kunt verplaatsen om zo een andere inrichting te creëren.
Ben je op zoek naar flexibel kantoormeubilair? Neem dan eens een kijkje op www.moonenimportexport.nl . Hier vind je een groot assortiment nieuwe en tweedehands kantoormeubelen in alle prijsklassen.

Inspiratie nodig?

Zeker wanneer je niet veel ervaring hebt met het inrichten van kantoorruimtes, kan het creëren van dynamische werkplekken een grote uitdaging zijn! Uiteraard kun je eens kijken op onze pagina https://www.moonenimportexport.nl/product-categorie/kantoorstoelen/ om eens te kijken wat er qua zitmeubilair beschikbaar is. Je kunt ook een professional onder de arm nemen maar dit kost vaak een hoop geld. Het maken van een moodboard en het brainstormen met creatieve collega’s, kan vaak al een verrassend mooi en functioneel resultaat tot gevolg hebben! Wie weet zien we jouw flexibele kantoorinrichting binnenkort wel voorbij komen op Pinterest?

https://www.moonenimportexport.nl/