14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Games

Een bedrijfsklaar kantoor? Dit moet je weten over van een turnkey project

Een turnkey-project is een populaire vorm om een kantoor bedrijfsklaar op te leveren en de operatie uit te laten voeren middels een gezamenlijke regeling waarbij een bedrijf een contract sluit met een ander bedrijf om een installatie te bouwen. Klanten voor sleutelklare projecten zijn gewoonlijk overheidsinstanties, maar het komt ook vaak genoeg voor dat commerciële ondernemingen het besluit nemen om een technisch complex project over te laten aan een ervaren projectondernemer. Laten we eens kijken wat de specifieke eigenschappen zijn van een turnkey project door de voor- en nadelen door te nemen. 

De voordelen van een turnkey-project

Een turnkey-project is een uitstekende manier om een aanzienlijk financieel voordeel te behalen. Dankzij de technische deskundigheid van een turnkey onderneming die vereist is om een complex proces te organiseren en te exploiteren, hoef je als ondernemer minder zorgen te maken over samenwerkingen en onderhandelingen met verschillende aannemers. Dit komt omdat turnkey-project ervoor zorgt dat de ondernemer te maken heeft met één aanspreekpunt. 

Door middel aan de slag te gaan met een ervaren en kwalitatieve turn-key projectaannemers, kunnen ondernemers erop vertrouwen dat er wordt gezorgd voor de beste prijzen omdat er gebruik wordt gemaakt van vaste contacten. Bovendien hoeven ondernemers geen relaties te onderhouden met verschillende aannemers, omdat de projectleider van het turnkey-project daarvoor zorgt. Dit betekent dat er één aanspreekpunt is, waardoor er minder sprake is van miscommunicatie en mogelijke ontwerpproblemen. 

Een sleutelklaar project kan hierdoor veel tijd en stress besparen, omdat het bedrijfsklaar maken van het kantoor volledig uit handen worden genomen. Op basis van de wensen van de desbetreffende ondernemer, wordt er gewerkt aan het ontwerp- en bouwtraject onder leiding van een turnkey-specialist.  

Nadelen van turnkey-projecten

Er kunnen ook mogelijke nadelen vastzitten aan turnkey-projecten. Ten eerste vereist een turnkey-project een uitgebreide scopedefinitie, wat inhoudt dat er volledig moet worden vastgesteld wat de diepgaande plannen zijn voordat het aankomt op de engineering- en ontwerpfases. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat het een stuk ingewikkelder kan zijn om aanpassingen door te voeren nadat de scope is gedefinieerd. 

Daarnaast bouwen turnkeyprojecten op een hoog vertrouwen. Het uit handen geven van de kantoorconstructie is een grote uitdaging en het is een absolute must om de juiste aannemer als projectleider te vinden die de visie, het budget de technische constructiebehoeften van de projecteigenaar begrijpt. Het is daarom essentieel om een aannemer te selecteren op basis van transparantie, ervaring en efficiëntie in alle stadia van engineering, inkoop en constructie.