V.I.P. Baits
Image default
Games

De meest populaire thee van het moment

Thee is iets wat door iedereen over de wereld veel wordt gedronken. Het is een heerlijke drank die in een hoop verschillende variaties is te verkrijgen, en vele soorten thee hebben zelfs voordelen voor de gezondheid van ons lichaam. Een van de meest populaire theeën op het moment is een groene thee ui Japan. Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk met deze thee en het is dan ook niet gek dat het op dit moment overal te vinden is. Het is niet alleen heerlijk maar het heeft ook een hoop voordelen voor de gezondheid. Wil je meer weten over deze populaire thee uit Japan waar iedereen op dit moment gek van is? Lees hieronder dan snel verder om te weten te komen over welke theesoort dit gaat!

 

Het populaire groene drankje

Een van de theesoorten die op dit moment overal te vinden is, is matcha. Matcha is een bijzondere theesoort uit Japan. Het is een soort die hier in het westen steeds populairder wordt, maar in Azië is iedereen er al mee bekend. Matcha is een groene thee poeder die op verschillende manieren gedronken kan worden, en die je op een speciale manier kan maken. Het is dan ook een aparte smaak die niet goed te vergelijken is met andere theesoorten en dat maakt het dan ook juist zo uniek en populair.

 

Hoe kan je matcha thee bereiden?

Als je normaal een kop thee zet dan zet je de thee in een kopje met gekookt water, bij matcha thee gaat dit toch een beetje anders. Er zit een traditionele techniek achter waardoor het handig is om een soort matcha kit aan te schaffen waarmee je de thee kan maken. Je moet de juiste hoeveelheid matcha poeder in een kom scheppen, vervolgens voeg je een beetje water toe en klop je dit op met een speciale matcha klopper tot een egaal geheeld. Vervolgens laat je jouw gekookte water een beetje afkoelen en dan kan je de rest toevoegen. Tegelijkertijd klop je het drankje weer op waardoor er een heerlijke schuimlaag ontstaat.

 

Niet alleen lekker, maar ook gezond!

Matcha is niet alleen erg lekker om te drinken, maar het heeft ook een hoop gezondheidsvoordelen. Zo is het dan ook de meest gezonde groene thee die er bestaat. Er zitten een hoop antioxidanten in de thee en deze hebben een ontstekingsremmend effect en ook verlagen ze je bloedruk.