V.I.P. Baits
Image default
Games

De 3 belangrijkste punten bij het uitkiezen en plaatsen van plinten

Bij het plaatsen van plinten komt veel kijken. Je herkent het misschien al; je loopt de bouwmarkt binnen en er zijn talloze opties. Waar moet je op letten? Wat is belangrijk om te weten? Welke plint heb je nodig en welk werkmateriaal komt daarbij kijken? Lees in deze blog meer over het uitkiezen en plaatsen van de beste plinten voor jouw klus.

 

Houd rekening met de hoogte van het plafond

 

Plinten kunnen verschillen qua hoogtes. Het is daarom belangrijk om te controleren hoe hoog jouw plafond is. Dit is een kwestie van smaak, maar je kan je erin vergissen hoe cruciaal dit is. De meest gemaakte fout door een klusser is het kiezen van een te hoge plint. Mocht jij een kleinere woonkamer hebben, is het beter als je kiest voor een lage plint. De ruimte wordt namelijk ‘krapper’ door een te hoge plint.

 

Gebruik het juiste materiaal

 

Gebruik een zaag: In de bouwmarkten vind je standaard maten voor een plint. Het is daarom een probleem als je je plinten wilt plaatsen, maar ze passen niet. Je kan daarom jouw plinten zelf op maat zagen. Muren hebben namelijk niet allemaal standaard breedtes. Er komen zelfs hoeken bij kijken dus het is belangrijk dat je weet hoe je plinten op de juiste manier zaagt. Voornamelijk bij hoeken in een muur is het belangrijk dat je de plinten mooi zaagt zodat ze perfect aansluiten op de andere plint. Leer hoe je plinten verstek zaagt in dit artikel.

 

Gebruik een kitpistool: De plinten moeten bevestigd worden aan de muur. Dit kan gemakkelijk door lijm aan te brengen. Gebruik hiervoor een kitpistool om de lijm netjes aan te brengen. Mocht je geen lijm willen aanbrengen op de muur zijn bevestigingsclips voor plinten ook nog een optie.

 

De dikte van de plinten is bepalend

 

De dikte van de plint is belangrijk om rekening mee te houden. Het is minder cruciaal als bij de hoogte maar de dikte bepaalt de uitstraling van de gehele woonkamer. Voor een strakke uitstraling kies je voor een dunne plint, die net iets dikker is als de ruimte tussen de vloer en de muur. Voor een robuuste en industriële uitstraling is een dikke plint meer geschikt.

https://5minuten.tv/hoe-moet-je-plinten-verstek-zagen/